Víno vyrobené tradičnou metódou Port. Po šetrnom pomletí a odstrapení nasleduje alkoholové kvasenie hrozna spolu so šupkami. Kvasenie prebieha za kontrolovanej teploty a je zastavené pridaním vínneho destilátu. Celý proces výroby vína, ktorý sleduje enologický tím, zohľadňuje odrody hrozna, ich stupeň zrelosti a požadovanú sladkosť. Toto víno vyzrieva v sudoch 3 až 4 roky.
Podávanie: Toto portské víno nie je potrebné dekantovať. Ide o typické dezertné víno. Výborne sa páruje s ovocnými tortami, sušeným ovocím, orieškovými dezertami alebo čokoládou. Podávať by sa malo pri teplote medzi 12 ° C až 14 ° C.
Uchovávajte pri konštantnej teplote a chráňte pred priamym svetlom. Spotrebujte najlepšie do 6- 8 týždňov po otvorení.
Víno pochádza z údolia rieky Douro v Portugalsku, ktorá sa tiahne 100km od mesta Porto. Pre svoju malebnosť a jedinečnosť bol tento kraj vyhlásený za svetové dedičstvo UNESCO. Portugalsko bolo prvou krajinou na svete, ktorá presne ohraničila jednu oblasť a klasifikovala vinohrady – tou oblasťou bolo práve údolie rieky Douro.
Pre individuálnu cenovú ponuku, firemné balenia alebo iné špecifické požiadavky prosím kontaktujte info@korok.sk