Víno vyrobené tradičnou metódou Port. Po šetrnom pomletí a odstopkovaní nasleduje alkoholové kvasenie hrozna spolu so šupkami. Kvasenie prebieha za kontrolovanej teploty a je zastavené pridaním vínneho destilátu. Celý proces výroby vína, ktorý sleduje enologický tím, zohľadňuje odrody hrozna, ich stupeň zrelosti a požadovanú sladkosť. Toto víno vyzrieva v sudoch 3 až 4 roky.
Podávanie: Toto portské víno nie je potrebné dekantovať. Ak sa podáva s ľadom, tonikom a plátkom citrónu, ide o výnimočný aperitív. Najlepšie chutí so sušeným ovocím a orechmi a s rôznymi predjedlami. Vhodné podávať tiež k dezertom, ktorých základ tvorí tropické ovocie, alebo zmrzlina. Podávať by sa malo pri teplote medzi 10 až 12 ° C.
Uchovávajte pri konštantnej teplote a chráňte pred priamym svetlom. Spotrebujte najlepšie do 2 až 3 mesiacov po otvorení.
Pre individuálnu cenovú ponuku, firemné balenia alebo iné špecifické požiadavky prosím kontaktujte info@korok.sk.